x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Preot creat de AI, „desființat” pentru că a dat răspunsuri greșite

Preot creat de AI, „desființat” pentru că a dat răspunsuri greșite

de Redacția Jurnalul    |    30 Apr 2024   •   22:30
Preot creat de AI, „desființat” pentru că a dat răspunsuri greșite

Un preot creat cu inteligența artificială de un grup creștin din San Diego a fost eliminat după ce a primit plângeri de la utilizatori care au considerat sfaturile și spovedaniile sale „înfiorătoare”.

Preotul virtual numit „Părintele Justin” a fost lansat de un grup creștin din San Diego, Catholic Answers, ca instrument interactiv, potrivit unui raport publicat în New York Post.

Chatbotul oferea însă sfaturi și accepta spovedanii pe care utilizatorii le-au numit „înfiorătoare”. Instrumentul de inteligență artificială le-a spus, de asemenea, unor utilizatori că este un preot real din Assisi, Italia, conform ndtv.com.

Catholic Answers a postat o declarație pe X în care spune că va lansa un chatbot nou și mai bun pentru a ajuta credincioșii.

Într-o captură de ecran postată de o femeie pe X, „Părintele Justin” părea să o spovedească, apoi îi dă penitența și o absolvă de păcate.

„Du-te în pace, copila mea, și nu mai păcătui”, încheie preotul virtual interacțiunea.

În urma plângerilor, președintele organizației Catholic Answers, Christopher Check, a anunțat că părintele Justin nu va mai fi membru al clerului, ci doar „Justin”.

„Am ales acest personaj ca semn al respectului pe care noi toți cei de la Catholic Answers îl avem pentru clerul nostru. Cu toate acestea, multe persoane și-au exprimat îngrijorarea cu privire la această alegere", a declarat Check.

Imediat după lansare, „Părintele Justin” a fost îmbrăcat în ceea ce părea a fi haina și gulerul clerical tradițional al preoției catolice. După ce a fost „desființat”, ținuta i s-a schimbat complet în business casual.

Compania a adăugat și o clauză conform căreia teologul există strict pentru servicii educaționale și „nu înlocuiește interacțiunea umană reală”.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: preot AI raspunsuri gresite